Kærlighed – Hvad er det?

Livets Blog (10.10.15)
KÆRLIGHED – det vigtigste ord for os mennesker, den højeste energi og erkendelse for os.
Det handler om identitet.

Hvorfor taler vi ikke mere om kærligheden?
Det vigtigste i hvorfor liv?
”Find kærligheden på Dating.dk” – kan man trække den i en automat?
Det kan man måske, noget som minder om den, men man kan gang på gang hurtigt blive dybt skuffet over at kærlighedsoplevelsen er flygtig og ikke varer ved. Den forsvinder når personen er væk.
Hvad er kærlighed i sin dybeste form? Hvor findes den? Er det endnu bare et ord uden fylde?
Det paradoksale er dybest set at vi frygter at være den.

FRA MØRKE TIL LYS
Min erfaring med kærlighed var først at have oplevet at leve helt uden den energi i mig. At føle mig i ingenmandsland, uden at kunne mærke livet, min sande identitet. Gaven ved det var at komme på en utrolig rejse til at finde tilbage til den og være nødsaget til at redefinere mig selv igen og igen, lag for lag.
Gang på gang har jeg søgt kærligheden hos andre mennesker. Det var det eneste jeg havde lært. Gang på gang blev jeg såret, skuffet over at den ikke varer ved, for den var jo betinget af den anden.
Efter at jeg langsomt turde at gå indad i mig selv og opleve alt det mørke som har været mine bæresten i min barndom, begyndte jeg at mærke en følelse af hvad jeg kan beskrive som tillid, kærlighed, glæde. En energi inde i mig. Den var ikke længere hæftet på en bestemt person.
Da jeg tog en uddannelse som psykoterapeut og healer, var der ingen tvivl længere om min og universets eksistens. Især i forhold til at arbejde direkte med universet som healer. Jeg har aldrig oplevet så stor en ubetinget kærlighed i mig. Ord kan ikke beskrive hvor stærk en energi det er. Hvor hjertefeltet kan åbnes helt og trække energi ind. Den er vores dybeste identitet.

Rumi

KÆR – LIGHED
Den energi ER vi alle inde bag vores lukkede døre, bag vores sår.
Når vi møder f.eks. det andet køn og oplever kærlighed, så mærker vi os selv – for vi kan ikke mærke noget vi ikke er. Det er spejlet for os til at elske – vi har fundet vores dybere natur i gennem en anden.
Vi fortaber os ved, at tro det er den anden som giver det til os. Men det som sker er at personen åbner ind til et lag i os selv. Det er så smukt! Vi kan vælge at eje personen for at frygte at miste den igen, eller elske og sætte personen fri og nyde det som er, på ubestemt tid.

INGEN KÆRLIGHED
Mange har en kontrastfyldt og ambivalent oplevelse med kærlighed. Eller hvad der skulle se ud som kærlighed.. var et forsøg på den. At have forældre, hvor kærlighed var en afhængighed, hvor der holdes fast i utryghed, angst og frygt, hvor kærlighed ikke er noget som gives frit, men på bekostning af, at vi skulle være på en bestemt måde. Betinget kærlighed. Det er ikke kærlighed.
Sagens kerne er, at de selv kommer fra en endnu mere rigid og lukket konstellation i familien.
Det er derfor at børnene oftest blive de tydelig bærer af fortidens mørke og uforløste følelser i familietræet. Det er dem som får opgaven at løse problemet, mønsteret, smide bagagen… finde ind til sandheden igen. Det er gaven ved udvikling og den dybeste udfordring ved at være her som menneske. Vi får frataget os kærligheden og skal finde den igen, ved at komme ud for en masse udfordringer.

Hvis man ikke kan mærke kærlighed, er det fordi alle ens døre er lukket og forseglet pga. svigt, modgang, overgreb osv. Det gør at vi lukker os – et unikt beskyttende forsvarssystem.
Der findes mange i blandt os, hvor alt på overfladen ser fint og idyllisk ud, men på det indre plan er det et sandt helvede, mørkt og koldt. Ren overlevelse.
At komme videre til at mærke kærlighed er gennem ”smerte-arbejde”, at åbne én dør ad gangen, og gennemgå hvad man kan kalde et helvede, en krise, hvor man bagefter ikke er den samme længere. Slet ikke i forhold til den rolle som var én pålagt i familien, hvor man har skabt sin overlevelsesidentitet fra start.

RELIGION
Mange af os er vokset op med den overbevisning at kærlighed er at finde i den eneste ene/anden halvdel og blive gift. At blive sammen til døden os skiller. Vi skal finde kærligheden et sted.
Nogle religioner har været så smarte at spalte kærligheden ud af mennesket, og tro at vi så skal gøre os fortjent til den, ved at gøre os til slaver, til at tro på at sandheden kun findes et andet sted, gennem én bog, og at vi derved kan frelses af noget ydre og skal undgå en masse ting. Det giver magt over folket. At fortælle at adskilthed er en virkelighed. Genial markedsføring dengang, virkelig.

TRÆD IND I DIT LYS
Vi må træde tilbage ind i vores egen kraft, som er ubetinget kærlighed. Følg ikke noget ensporet men vær det – kun du kan mærke det. Tro bliver virkelighed når den kan mærkes. Sandheden kan mærkes og føles.
Den højeste tilstand i hver af os, som jeg vil kalde kærlighed, er det vi projicerer ”Gud” over i. Det er det vi har fået fortalt. Men vi ER den! Så når vi søger ”Gud”, søger vi vores højeste tilstand i os selv. Vi længtes hjem. Livet i en menneskekrop er meget begrænsende for os.
”Lyset er i jer”, det sagde Jesus, og han var bare én som skulle vise os, at det kan lade sig gøre at opnå den højeste bevidsthed. Han var også bare en sjæl, som du er. Han havde alle indre døre åbne, så lyset bare kunne skinne.

lys

Den inderste drivkraft i alt levende er at opleve, udtrykke og udvikle evnen til at elske mere og dybere, ja ubetinget, og derved ekspanderer universet sig og nyskaber sig igen og igen.
Det er evnen til at genfinde vores inderste natur, som ikke er et menneske, men evigt levende bevidsthed. Vores sande identitet.

For at finde ud af hvad kærlighed er som menneske, skal vi opleve kontrasten til den. Mange gange. Den dybeste kærlighed vi kan opleve er at finde hjem i det indre.
Lad dit lys skinne, så andre kan finde vej ud af deres mørke. Det er derfor vi er her. En lang rejse. Sammen.
Kærlighed er bare et ord.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den Indre Opvågning
Skygger i Byen
Vipassana – Meditationsretreat
Camino de Santiago
Inline
Please enter easy facebook like box shortcode from settings > Easy Fcebook Likebox
Inline
Please enter easy facebook like box shortcode from settings > Easy Fcebook Likebox