Nuet – Det er farligt!

Livets Blog (04.10.15)
Kender du ikke det.. du mødes med familien eller venner, naboen, og der tales om noget der er sket, eller fremtiden, projekter, andre mennesker, vejret….. som om nuet undlades eller ikke eksisterer? Der tales om ét, men der foregår noget reelt andet – vi er jo i kontakt. At tale væk fra os selv og nuet – væk fra livet.
Det bliver til tom snak, som om ingen rigtig ønsker at være der. Vi nikker og siger ja ja. Samtalen er komplet uinteressant. Der kommer ikke nogen energi frem.
To løsninger: forlad samtalen (luk døren) eller bring nuet ind ved at fortælle, hvad det gør ved dig (åben døren).. og måske en overrasket person i den anden ende, som selv nu er nødsaget til at mærke efter.

Jeg er virkelig blevet opmærksom på, hvor meget nuet frygtes i vores samfund. Så behøver vi ikke tage stilling til vores tanker og følelser i en relation og dermed heller ikke ansvar.
Det kan fremkalde ubehag, kaos og forvirring at gøre det. Det kan blive for intenst. At forholde os til os selv.
Vi frygter at vores egen sandhed er forkert. Vi har ikke lært hvordan.

I går mødtes jeg med en ven, hvor jeg havde brug for at tale ud om nogle ting, som var meget udfordrende. Mit mål var at være 100% ærlig og fortælle hele min indre oplevelse og sandhed.
Hvad der kunne føles som noget ”der skulle undgås” og også skulle undgås at tale om, blev til vores bedste og smukkeste møde nogensinde. En time hvor nuet blev helt NU. Samtalen var lige her og der var gensidig plads til at fortælle om de dybeste negative tanker, følelser og projektioner i forhold til hinanden.
Det er så stor en gave at turde være hudløs ærlig, i forhold til hvad vi føler, tænker og tænker om hinanden. Det kræver i bund og grund at turde være sårbar. Ikke gå i forsvar, men erkende og tage imod. Hvad betyder noget inderst. Vi sætter derved hinanden fri og gør relationen endnu mere betydningsfuld.
Jo dybere vi tør stikke, jo dybere rødder kan der vokse. Livskvalitet.

Men vi har ikke lært det fra vores forældre, forfædre, i skolen… nogen steder. At tale om følelser og håndtere dem.
Vi render alle rundt og gemmer os bag en social maske, et accepteret selvbillede, for ikke at blive forladte, udstødte, føle os forkerte osv. i forhold til hinanden. Men sandheden er at vi har alle grundlæggende de samme udfordringer inde i os. Vi er så bange for at føle og vise ubehag, negative følelser og dermed fremstå ”svag”. Vi skal have overskud og være glade.
Resultatet er ensomhed, adskilthed, stress, angst, depression osv.

Livet indeholder hele spektrumet af tanker og følelser for alle. Vi har i tidernes morgen valgt at inddele tanker og følelser i kasser som ”positive” og ”negative”, ”accepteret” og ”ikke accepteret” i vores samfund. Det skaber så meget skyld og skam som menneske at leve sådan og skulle fortrænge os selv, for at leve op til en bestemt måde at være på og føle – og vi tror vi er alene med det vi oplever.

At begynde at afsløre og afvæbne vores ego’er, vil føre til en større rumlighed og vil inspirere mennesker omkring dig som ringe i vandet, til også at lægge våbnet og række ud, og opdage vi er sammen om vores eksistentielle udfordringer. Ingen tanker og følelser er forkerte, de skal alle være der! Få talt ud i relationen, vand til rødderne. Del og vis din ”svaghed”, din indre hemmelighed og du vil blive stærkere end du nogensinde kunne forestille dig.
Giv slip og frigiv energien til livet fremfor at holde fast.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvorfor er jeg her på jorden?
Naturen er oplyst
Sårbarhed – Døren til livet
Hærvejen – En pilgrimsrejse
Inline
Please enter easy facebook like box shortcode from settings > Easy Fcebook Likebox
Inline
Please enter easy facebook like box shortcode from settings > Easy Fcebook Likebox